ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αυτόματος Τηλεφωνητής Ενημέρωσης
2521023266
ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ

 

Σας ενημερώνουμε ότι για την έκδοση
πιστοποιητικού πολυτεκνίας απαιτείται
η αποστολή στο email του Συλλόγου
info@sylpoldramas.org.gr ΜΟΝΟ με
email ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΜΕ email
βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
του δικαιούχου Πολυτέκνου πρόσφατη
τριάντα ημερών (30)  από την έκδοση της.
Το πιστοποιητικό πολυτεκνικής Ιδιότητος
ΠΠΙ θα εκδίδεται από την 01 Δεκεμβρίου 2021
ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή και θα
αποστέλλεται ΜΟΝΟ σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
στους δικαιούχους πολυτέκνους , με ειδική
σήμανση ηλεκτρονική σφραγίδα για την
εγκυρότητα του από τον ΑΣΕΠ και όλες τις
Δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες. Απαιτείται
να αποστέλλεται σε φωτογραφία το (πάσο )
πολυτεκνική ταυτότητα η σελίδα με την
φωτογραφία και η σελίδα της ετήσιας
θεώρησης. Περισσότερες πληροφορίες
στα τηλ 2521037000 και στο 693403168
NEWSLETTER


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
20130329

Δημογραφική Πολιτική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για να έχει αύριο η χώρα μας.

 

Του Παναγιώτη Γκουντελάκη

Όπως είναι γνωστό το Σύνταγμα  μας περιέχει βασικές διατάξεις για το σχεδιασμό της δημογραφικής πολιτικής, για το θεσμό της οικογένειας, αλλά και για την ειδική φροντίδα που πρέπει να λαμβάνει το κράτος για την πολύτεκνη οικογένεια. Ειδικότερα

Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και ηαιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.

Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδος από το Κράτος.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Απεναντίας βλέπουμε να μην υπάρχει ίχνος πρόθεσης εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής ούτε από την Πολιτεία (και ας αυτοδιαφημίζεται  για τα ελάχιστα προνόμια-κίνητρα που έχει δώσει). Μνημόνια, πανδημία και τώρα τελευταία άλλα φρούτα… επισκίασαν  τη λήψη πολιτικών δημογραφικού ενδιαφέροντος. Αυτά τα οποία έχουν δοθεί σε σχέση με εκείνα τα οποία καταργήθηκαν είναι απειροελάχιστα. Μάλιστα κάποιοι προηγούμενοι πειραματίσθηκαν αλλάζοντας τα εισοδηματικά δεδομένα-κριτήρια των οικογενειών, πήραν τα επιδόματα από τους έχοντες πολλά παιδιά και τα έδωσαν σε αυτούς που έχουν λίγα θεωρώντας ανοήτως ότι είναι ευκολότερο να κάνεις σήμερα 1-2 παιδιά παρά περισσότερα! Τα στατιστικά στοιχεία  τους διέψευσαν.

Στην Ελλάδα, οι πολύτεκνοι:

Δεν έχουν δει ένα σχέδιο στήριξή τους, όπως έγινε για άλλες κοινωνικές ομάδες (αναπήρους και Ρομά).

Βλέπουν το Κράτος να μην τηρεί εν ισχύ νόμους υπέρ τους, όπως η στεγαστική συνδρομή για οικογένειες με επτά (7) ή περισσότερα παιδιά.

Βλέπουν να μην επιλύεται και να  επανέρχεται το καθεστώς των ελεύθερων μετεγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που ίσχυε επί 30 έτη για τους πολύτεκνους, χωρίς κανένα πρόβλημα στα Πανεπιστήμια, όπως ομολογούν και οι ίδιοι πρυτάνεις.

Πληρώνουν υπέρογκα για το εισόδημά τους, ποσά φορολογίας (ΕΝΦΙΑ, τέλη αυτοκινήτων, κ.λπ.) επειδή έτυχε να έχουν ένα μεγάλο σπίτι ή ένα μεγάλο αυτοκίνητο, τα οποία έχουν ανάγκη λόγω του πλήθους των παιδιών τους.

Δεν λαμβάνουν το πολυτεκνικό επίδομα, το οποίο, όταν ίσχυε, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια έμμεση επιστροφή του Φ.Π.Α. που καταβάλλουν οι πολύτεκνοι για τις αυξημένες καταναλωτικές τους δαπάνες.

Αναμένουν ακόμη να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος, όπως ίσχυε τόσα χρόνια, καθώς οι πολύτεκνοι είναι προφανώς οι μεγαλύτεροι οικιακοί καταναλωτές.

Εξακολουθεί  να υπάρχει το  ανάλγητο τεκμήριο διαβίωσης που ακόμη και για 0,01€  φορολογείται κάποιος για τεκμαρτό εισόδημα 3.000€.

Τα παιδιά θεωρούνται τεκμήρια πλουτισμού (μόνο 1.000€ αφορολόγητο εξαγγέλθηκε το οποίο θα ισχύσει με τη φετινή φορολογική δήλωση, όταν παλιότερα με τους ίδιους κυβερνώντες ήταν πολύ μεγαλύτερο)

9. Όλα τα μέτρα-κίνητρα της πολύτεκνης οικογένειας καταργήθηκαν. Ακόμη και ο ν. 2643/1998, που αντικατέστησε το ν. 1648/1986, που θεσμοθετήθηκε με σκοπό να μεριμνήσει για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών, όπως: πολυτέκνους (γονείς και παιδιά), τριτέκνους (γονείς και παιδιά), άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, καταργήθηκε.

Όλα τα παραπάνω έπρεπε να συνοψίζονται στο εξής: Μέτρα που θεσπίζονται υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών ΔΕΝ καταργούνται αλλά αντίθετα ενισχύονται λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας. Εκτός κι αν υιοθετούμε κάποιες ακραίες κατά καιρούς φωνές επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας με τη παρουσία ΑΛΛΩΝ!

Δεν παραδειγματιζόμαστε , όταν άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, κι αυτές με Μνημόνια, δεν δέχθηκαν να συζητήσουν περικοπές στην οικογενειακή τους πολιτική, και συνεχίζουν να ηγούνται δημογραφικά στην Ευρώπη, με νεανικό πληθυσμό και υψηλότερους ρυθμούς γεννητικότητας; Το παράδειγμα επίσης της Ουγγαρίας δεν το βλέπουμε;

Τα τελευταία χρόνια, οι θάνατοι υπερέχουν κατά πολύ των γεννήσεων και καθόλου δεν φαίνεται στον ορίζοντα σημείο ανάκαμψης του μεγάλου αυτού εθνικού προβλήματος. Πρόσφατα ιδρύθηκε και υφυπουργείο δημογραφικής πολιτικής, πρέπει να  αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων του. Αλήθεια, είναι κανείς σήμερα που ακούει τη λέξη Δημογραφικό στη χώρα μας; μπορεί και μάλιστα τακτικότατα. Και όχι των εξερχομένων αλλά των εισερχομένων.

Να μη ξεχάσουμε και τις Περιφέρειες της χώρας και τους Δήμους οι οποίοι από τα πολλά χρήματα που διαχειρίζονται πρέπει να συμβάλλουν κι αυτοί στο ποσό που τους αναλογεί μιμούμενοι άλλες/ους ανά την Ελλάδα που προχώρησαν σε κάτι τέτοιο. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να αποτελέσει τα τεράστια χρήματα που θα περιέλθουν στους Δήμους από τη ρύθμιση των αυθαιρέτων ακινήτων – λανθασμένων τετραγωνικών αυτών που δηλώθηκαν πρόσφατα και μέρος αυτών θα μπορούσε να είναι ανταποδοτικό προς ενίσχυση των πολυτέκνων οικογενειών. Η τοπική Περιφέρεια θα μπορούσε να εντάξει στα πρόσφατα κριτήρια του προγράμματος αναβάθμισης των οικιών με φυσικό αέριο και τον αριθμό των παιδιών που έχει η οικογένεια.

Δυστυχώς όμως δεν πάρθηκαν μόνο μέτρα  οικονομικού χαρακτήρα, τα οποία έφεραν την ποιότητα ζωής των οικογενειών με παιδιά στο απροχώρητο αλλά και μέτρα εναντίον του ιερού θεσμού της Οικογένειας. Έδωσαν βαρύτητα… σε κάτι άλλο, σε κάτι διαφορετικό. Λέτε τώρα να απολαμβάνουμε τους καρπούς;

Το πρόβλημα είναι γενικό και όχι μόνο των εχόντων την εξουσία αλλά κι αυτών που νοιάζονται για τα προβλήματα μας…

 

 

 

Γκουντελάκης  Παναγιώτης

 

 

 

Fresh & Green Market
Μάρκετ τροφίμων
"Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ"


Δείτε τις προσφορές μας

www.freshgreenmarket.gr
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την Ειδική Πιστοποίηση των
κάτωθι ΝΠΙΔ ως φορέων
παροχής υπηρεσιών κοινωνικής
φροντίδας μη κερδο−
σκοπικού χαρακτήρα
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕ−
ΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
με έδρα τη Δράμα
Αρ. ΦΕΚ 1390
6 Σεπτεμβρίου 2010.
ΦΟΡΕΑΣ-ΝΠΙΔ -ΜΚΟ
Αριθμός Εθνικού Μητρώου
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ειδικό Μητρώο ΜΚΟ
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ημερ απόφ.05 Ιαν.2005
ΓΠ:Π2γ/132106/04
Νόμος2646/98.

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

Σας ανακοινώνουμε ότι έχει  αρχίσει η διαδικασία ΘΕΩΡΗΣΗΣ των πολυτεκνικών βιβλιαρίων .

Παρακαλείσθε προσερχόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου μας να τηρείται τα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε  η Κυβέρνηση για την προστασία μας από τον covid-19. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη   από τις 0900 π.μ έως στις 1300 μ.μ. Για έκτακτες περιπτώσεις καλείτε στα τηλέφωνα 6934031168 ή στο 6974422442 όλη την ημέρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
ΣΥΝΔΕΣΗΛογότυπο Συλλόγου

Find us on Facebook