ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έχουμε 133 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αυτόματος Τηλεφωνητής Ενημέρωσης
2521023266
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ - ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

Σας ανακοινώνουμε ότι έχει  αρχίσει η διαδικασία ΘΕΩΡΗΣΗΣ των πολυτεκνικών βιβλιαρίων .

Παρακαλείσθε προσερχόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου μας να τηρείται τα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε  η Κυβέρνηση για την προστασία μας από τον covid-19. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη  από τις 0900 π.μ έως στις 1300 μ.μ. Για έκτακτες περιπτώσεις καλείτε στα ΤΗΛΈΦΩΝΑ 6934031168 και στο 6974422442 όλη την ημέρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

NEWSLETTER


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
20130329

Warning: getimagesize(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Warning: getimagesize(http://www.new.sylpoldramas.org.gr/data:image/jpeg;base64,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 in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Κάθετα αρνητικός σε επιπλέον στήριξη των πολύτεκνων

Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος αποκλείει την περίπτωση να πάρει το ΥΠΕΘΑ άλλα μέτρα για πολύτεκνους. Δείτε τι απαντάειΥΠΕΘΑ: Ο Ν. Παναγιωτόπουλος δεν έκανε δήλωση για Ερντογάν και Ίμια ...
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ Κωνσταντίνος Χήτας και Απόστολος Αβδελάς με θέμα «Στήριξη πολύτεκνων στρατιωτικών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
Καταρχάς, ο συνολικός αριθμός των πολύτεκνων στρατιωτικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ανέρχεται σε 1375. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο [Άρθρο 5 παρ.24 ν.2292/1995 (Α' 35)], έχει παρασχεθεί νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να καθορίζει με απόφασή του θέματα που ρυθμίζουν τη μέριμνα κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα και τα ευεργετικά διοικητικά μέτρα, στα οποία υπάγονται αυτά τα στελέχη.
Με σχετική υπουργική απόφαση έχουν καθοριστεί τα εν λόγω θέματα, ώστε να τύχουν σχετικής προστασίας κατηγορίες στελεχών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα, όπως γονείς και σύζυγοι ΑΜΕΑ, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, γυναίκες με τέκνο βρεφικής ηλικίας, κ.λπ. Κριτήριο για τη συμπερίληψη των κατηγοριών στην εν λόγω υπουργική απόφαση, ώστε να καθίστανται δικαιούχοι των σχετικών ευεργετικών μέτρων, συνιστά η ιδιαιτερότητα, η οποία εξ ορισμού απαντάται σε μικρό εύρος περιπτώσεων και η οξύτητα του κοινωνικού προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζουν, σε σχέση με την οικογενειακή τους κατάσταση και τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις που υπέχουν, συνεπεία των ηθικών και νομικών τους υποχρεώσεων έναντι του άξιου μείζονος προστασίας μέλους της οικογένειάς τους.

Κατόπιν τούτου, μολονότι οι πολύτεκνοι στρατιωτικοί έχουν προφανώς αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, η πολυτεκνία, -2- αυτή καθ’ εαυτή, δεν αποτελεί κατάσταση γενεσιουργό ιδιαίτερων και οξέων κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να δικαιολογείται η θέσπιση μέτρων προστασίας υπέρ των πολυτέκνων, υπό το πρίσμα της εξουσιοδοτικής διάταξης του προαναφερόμενου νόμου. Εξάλλου, οι στρατιωτικοί πολύτεκνοι προστατεύονται από άλλες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που στοχεύουν στην ελάφρυνση των οικογενειακών τους βαρών και διέπουν ζητήματα, όπως η υπηρεσιακή κινητικότητα (αύξηση του χρόνου παραμονής στη Φρουρά προτίμησής τους), η κατ’ εξαίρεση στέγαση σε στρατιωτικά οικήματα, η μοριοδότηση μεταθέσεων, ο κατ’ εξαίρεση παραθερισμός στα ΚΑΑΥ, η προτεραιότητα χρησιμοποίησης βρεφονηπιακών σταθμών, κ.ά.
Επιπλέον, υφίσταται ανάλογη μέριμνα με διοικητικά μέτρα, καθώς οι Διοικήσεις όλων των Κλιμακίων διευκολύνουν τα εν λόγω στελέχη της δύναμής τους για τη μεταφορά των τέκνων τους από και προς το χώρο των σχολείων-παιδικών σταθμών, με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης, χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή λειτουργία της Μονάδος ή της Υπηρεσίας.
Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του υπομνήματος της ΕΣΠΕΘ, όπως η εξαίρεση από 24ωρες υπηρεσίες και η μη συμμετοχή σε ασκήσεις, εφόσον η σύζυγός τους εργάζεται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, επισημαίνεται ότι τα εν λόγω ζητήματα, μολονότι υπαρκτά, δε δικαιολογούν τη λήψη μέτρων, ειδικά για τους πολύτεκνους, καθώς επηρεάζουν το σύνολο των στελεχών που έχουν τέκνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό αυτών.
Λαμβανομένης υπόψη της υπηρεσιακής τους εξέλιξης, η μη εκτέλεση υπηρεσιών και η μη συμμετοχή σε ασκήσεις, ουσιαστικά τους απεκδύει σε μεγάλο βαθμό από τη φύση του καθήκοντος, καθόσον στερούνται εμπειριών και ετοιμότητας.
Τέλος, τυχόν θέσπιση πρόσθετων ευεργετικών μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα την αναπόφευκτη επιβάρυνση των υπολοίπων στελεχών που δεν ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και πιθανότατα να προκαλέσει το περί δικαίου αίσθημα του λοιπού προσωπικού, το οποίο αν και δεν υπάγεται στις εν λόγω κατηγορίες, αντιμετωπίζει ανάλογες δυσκολίες, είτε οικονομικές, είτε οικογενειακές, ως προς την εξυπηρέτηση κάθε μορφής αναγκών των τέκνων τους.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
 

Fresh & Green Market
Μάρκετ τροφίμων
"Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ"


Δείτε τις προσφορές μας

www.freshgreenmarket.gr
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την Ειδική Πιστοποίηση των
κάτωθι ΝΠΙΔ ως φορέων
παροχής υπηρεσιών κοινωνικής
φροντίδας μη κερδο−
σκοπικού χαρακτήρα
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕ−
ΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
με έδρα τη Δράμα
Αρ. ΦΕΚ 1390
6 Σεπτεμβρίου 2010.
ΦΟΡΕΑΣ-ΝΠΙΔ -ΜΚΟ
Αριθμός Εθνικού Μητρώου
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ειδικό Μητρώο ΜΚΟ
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ημερ απόφ.05 Ιαν.2005
ΓΠ:Π2γ/132106/04
Νόμος2646/98.

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

Σας ανακοινώνουμε ότι έχει  αρχίσει η διαδικασία ΘΕΩΡΗΣΗΣ των πολυτεκνικών βιβλιαρίων .

Παρακαλείσθε προσερχόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου μας να τηρείται τα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε  η Κυβέρνηση για την προστασία μας από τον covid-19. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη   από τις 0900 π.μ έως στις 1300 μ.μ. Για έκτακτες περιπτώσεις καλείτε στα τηλέφωνα 6934031168 ή στο 6974422442 όλη την ημέρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
ΣΥΝΔΕΣΗΛογότυπο Συλλόγου

Find us on Facebook