ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έχουμε 45 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αυτόματος Τηλεφωνητής Ενημέρωσης
2521023266
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ -ΥΔΡΕΥΣΗ

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη μείωση δημοτικών τελών στους πολύτεκνους του Δήμου Δράμας για όσους έχουν ενταχθεί ξεκινά τον Νοέμβριο και μέχρι 30 Ιανουαρίου 2019. Η κατάθεση δικαιολογητικών γίνεται στο γραφείο 131-ισόγειο Διοικητηρίου από τις 9:00 έως 1:00, με φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο απόδειξης ΔΕΗ ( στο όνομα του ενδιαφερομένου ή στο όνομα ιδιοκτήτη με την ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης ακινήτου) και τις δύο σελίδες. Επίσης στον Δήμο Προσοτσάνης η ταυτοποίηση για όσους έχουν ενταχθεί ήδη στην μείωση των δημοτικών τελών των Πολυτέκνων για τα δημοτικά τέλη και νερό  θα αρχίσει τον Νοέμβριο 2019, για νέους πολυτέκνους πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τον Φεβρουάριο -Μάρτιο κάθε Χρόνο.

 

NEWSLETTER


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
20130329

Warning: getimagesize(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Warning: getimagesize(https://www.esos.gr/sites/default/files/styles/slider/public/articles-legacy/kerameos_mhtsotakhs_2.jpg?itok=YmbhsD9-): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Ν. Κεραμέως: Καταργείται ο νόμος για την 4η Νομική και η Επιτροπή “Γαβρόγλου”

Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την κατάργηση του νόμου για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και την ακύρωση της απόφασης του Κ. Γαβρόγλου διορισμού της εννιαμελούς Επιτροπής ανακοίνωσε  η υπουργός   Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο υπουργείο Παιδείας.

«Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Στο μεταξύ η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου δήλωσε στο esos ότι συγκαλεί έκτακτη Σύγκλητο τη Δευτέρα για να λάβει αποφάσεις και να ενημερωθούν οι φορείς και απάντησε στην υπουργό Παιδείας:

  • Σε περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε άλλη Νομική στη χώρα διερωτώμαι γιατί φεύγουν χιλιάδες παιδιά για την Κύπρο κάθε χρόνο;
  • Υπάρχουν  σκέψεις στο υπ. Παιδείας  για  ίδρυση ιδιωτικής  Νομικής;
  • Επίσης ως   γιατρός έχω να πω τα εξής έχουμε πραγματικά άνεργους γιατρούς.
  • Μήπως θα μπορούσε να πει κανείς να κλείσουμε  και μία  Ιατρική Σχολή;

Ειδικότερα η Πρύτανις του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε τα εξής στο esos:

Η Νομική Σχολή στο Παν. Πατρών είναι ένα αίτημα από  το 1998 , όπου η κοινωνία της πόλης είχε συγκεντρώσει, τότε, με την προτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου 45.000 υπογραφές, προκειμένου να ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα.

Το 2000 επί  Πρυτανείας   του κ. Ζούμπου συγκροτήθηκε, με απόφαση της Συγκλήτου, Επιτροπή στο Παν. Πατρών που αποτελούμενο  από τον Αντιπρύτανη κ. Σταυρόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τον κ. Φλογαίτη καθηγητή Νομικής στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να διερευνηθεί η  δυνατότητα 4ης Νομικής στην Πάτρα.

Υπάρχει εμπειριστατωμένη μελέτη  σκοπιμότητας και πρόγραμμα σπουδών πραγματικά εξαιρετικό το οποίομ  επιμελήθηκε ο κ. Φλογαίτης.Δεν προχώρησε το θέμα.

Το 2017 έχοντας ετοιμάσει μελέτη σκοπιμότητας εισηγήθηκα στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο πλαίσιο  στρατηγικής ανάπτυξης του Παν. Πατρών την ίδρυση δύο Σχολών. Η μία ήταν η Γεωτεχνική στο Αγρίνιο και Μεσολόγγι  για να θεραπεύσουμε το ΑΘΗΝΑ 1 που δεν είχε ζητηθεί η άποψη του Πανεπιστημίου και η δεύτερη   ήταν η Νομική Σχολή.

Τη Νομική Σχολή τη διεκδικούσαν και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας και πιστεύω σωστά.

Έχουμε επτά Ιατρικές στη χώρα σχολές,γιατί πρέπει να έχουμε  τρεις μόνο Νομικές είναι το δικό μου ερώτημα και καμία στη Νοτιοδυτική Ελλάδα;

Την  πρόταση επεξεργαστήκαμε με τον υπουργό και το 2018 είχαμε απόφαση Συγκλήτου για την   ίδρυση Νομικής.

 

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της ανώτατης παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών επεξεργαστήκαμε την εξής πρόταση:ίδρυση Νομικής , ίδρυση Γεωπονικής , συνέργειες με ευρωπαικά Πανεπιστήμια, ίδρυση διετών προγραμμάτων σπουδών και συνέργειες με ΤΕΙ.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για τα προηγούμενα είχαμε ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις της Συγκλήτου, ενώ  για τις συνέργειες  με το ΤΕΙ είχαμε αρνητική θέση της Συγκλήτου κατά πλειοψηφία.

Το Πολυτεχνείο και τι Ιατρικό τμήμα δεν ήθελαν συνέργεια , Είχαμε όμως ξεκαθαρίζει στη Σύγκλητο ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις όλων των τμημάτων,

Το Ιατρικό και και το Πολυτεχνείο δεν συμμετείχαν στις συνέργειες . Τα υπόλοιπα τμήμα θέλησαν να συμμετέχουν και αυτή τη στιγμή έχουν  περάσει όλα τα προγράμματα σπουδών και  θα σταλούν στο υπουργείο  Παιδείας. Αυτή τη στιγμή  οργανώνεται η  Γεωπονική Σχολή, δύο  νέα τμήματα της ΣΔΟΕΔΕ, καταργήθηκαν ορισμένα τμήματα στα ΤΕΙ και η Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης της  Υγείας.

Η Νομική Σχολή με απόφαση Συγκλήτου θα λειτουργήσει  το ακ. έτος 2020-21, διότι πιστεύουμε ότι βάσει των ακαδημαϊκών μας κριτηρίων δεν είχαμε επαρκή οργάνωση για το 2019. Με απόφαση Συγκλήτου συγκροτήθηκε η Επιτροπή της Νομικής Σχολής, από έγκριτους Νομικούς από όλα τα Πανεπιστήμια  της χώρας και εστάλη στον υπουργό Παιδείας για απόφαση.
Στην επόμενη προγραμματισμένη    Σύγκλητο θα ορίζονταν η προσωρινή Συνέλευση και ο προσωρινός πρόεδρος της Σχολής προκειμένου να επεξεργαστούν το Πρόγραμμα Σπουδών.

Σήμερα προ ολίγου άκουσα την επίσημη  η δήλωση  της υπουργού , παρουσία του πρωθυπουργού, για την ανάκληση της επιστημονικής Επιτροπής και την πρόθεση κατάργησης της 4ης Νομικής.

Εμείς θα κάνουμε έκτακτη Σύγκλητο της Δευτέρα με αυτό ως μοναδικό θέμα για να λάβουμε αποφάσεις και θα ενημερωθούν και όλοι οι φορείς της πόλης.

Προσωπικά ως Πρύτανης θέλω να πως το εξής: Θέλω να τονίσω ότι η ίδρυση της Νομικής αφορούσε σε γνωστικά αντικείμενα προσαρμοσμένα στις ακαδημαικές ανάγκες της εποχής. Η Νομική Σχολή βγάζει Νομικούς . Το Πανεπιστήμιο προσφέρει γνώση όχι επαγγελματικό δικαίωμα μόνο.

Σε περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε άλλη Νομική στη χώρα διερωτώμαι γιατί φεύγουν χιλιάδες παιδεία για το εξωτερικό κάθε χρόνο κι αν υπάρχουν  σκέψεις στο υπ. Παιδείας  η ίδρυση ιδιωτικής  νομικής. Επίσης ως   γιατρός έχω να πω τα εξής έχουμε πραγματικά άνεργους γιατρούς. Μήπως θα μπορούσε να πει κανείς να κλείσουμε  και μία  Ιατρική Σχολή;

 

Fresh & Green Market
Μάρκετ τροφίμων
"Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ"


Δείτε τις προσφορές μας

www.freshgreenmarket.gr
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

-ΜΑΡΚΕΤ ΒΙΤΡΙΝΑ ΨΥΓΕΙΟ ΡΑΦΙΑ ΠΑΓΚΟΙ

και  ΑΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. ΤΗΛ 6934031168

 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίστηκε η λειτουργία των Γραφείων από

10 Δεκεμβρίου  2019 ως εξής .

Δευτέρα , Τρίτη  Τετάρτη , Πέμπτη , από 09.00 έως 1300.

Για έκτακτες Περιπτώσεις μπορείτε να καλείτε το τηλ. 6934031168.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

 

 

 
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την Ειδική Πιστοποίηση των
κάτωθι ΝΠΙΔ ως φορέων
παροχής υπηρεσιών κοινωνικής
φροντίδας μη κερδο−
σκοπικού χαρακτήρα
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕ−
ΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
με έδρα τη Δράμα
Αρ. ΦΕΚ 1390
6 Σεπτεμβρίου 2010.
ΦΟΡΕΑΣ-ΝΠΙΔ -ΜΚΟ
Αριθμός Εθνικού Μητρώου
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ειδικό Μητρώο ΜΚΟ
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ημερ απόφ.05 Ιαν.2005
ΓΠ:Π2γ/132106/04
Νόμος2646/98.

 

 
ΣΥΝΔΕΣΗΛογότυπο Συλλόγου

Find us on Facebook