ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έχουμε 76 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αυτόματος Τηλεφωνητής Ενημέρωσης
2521023266
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΉ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=5rYuAosgA2A

NEWSLETTER


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
20130329

Warning: getimagesize(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Warning: getimagesize(http://www.new.sylpoldramas.org.gr/images/stories/images7777.jpg): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Εκτός κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ οι μισοί δικαιούχοι και οι πολύτεκνοι

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή η εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Oπως έχουμε γράψει ξανά, προβλέπονται εκπτώσεις από 22% έως και 83% στα τιμολόγια ρεύματος, τοποθετούνται εισοδηματικά κριτήρια, ενώ εκτιμάται πως σχεδόν οι μισοί από τους 680.000 δικαιούχους θα βρεθούν εκτός ΚΟΤ. Σύμφωνα με την εισήγηση, εντάσσονται και δύο νέες κατηγορίες, α) οι πολύτεκνοι (σ.σ. καταργείται το Τιμολόγιο Πολυτέκνων) και β) οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Χθες το απόγευμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έβαλε τις τελευταίες υπογραφές και όπως σχολιάζουν ασφαλείς πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, οι τροποποιήσεις που έγιναν από πλευράς ΥΠΕΝ είναι μικρές και δεν αλλάξουν τη βασική πρόταση της ΡΑΕ.

Αναφορικά με τις δύο νέες κατηγορίες, η Αρχή προτείνει την επιδότηση της οικιακής κατανάλωσης με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων και φιλοξενούμενων μελών μιας οικογένειας, με τη λογική ότι με αυτό τον τρόπο καθορίζεται και το ύψος της κατανάλωσης. Ο αριθμός τους θα πιστοποιείται μέσω της φορολογικής δήλωσης του δικαιούχου.

Οι τρεις κατηγορίες θα είναι:

• Στο μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα επιδοτείται η τετραμηνιαία κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες. Η επιδότηση θα προσαυξάνεται κατά 300 κιλοβατώρες για κάθε προστατευόμενο μέλος που βρίσκεται στο ίδιο νοικοκυριό.

• Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης η αντίστοιχη επιδότηση για μονοπρόσωπο νοικοκυριό ανεβαίνει στις 1.200 κιλοβατώρες και προσαυξάνεται κατά 300 κιλοβατώρες για κάθε επιπρόσθετο μέλος.

• Σε 1.200 κιλοβατώρες με προσαύξηση ανά προστατευόμενο μέλος τις 400 κιλοβατώρες το τετράμηνο, διαμορφώνεται η επιδότηση για τα άτομα με αναπηρία 67% ή άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Σε κάθε περίπτωση, τη μεγαλύτερη έκπτωση 83% θα λάβουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Οι καταναλωτές της συγκεκριμένης κατηγορίας θα πάρουν πλήρη απαλλαγή από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος.

Τρεις κατηγορίες

Με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία θα διαμορφωθούν ακόμα τρεις κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη βαθμίδα επιδότησης 1 που χρηματοδοτεί δαπάνη ύψους 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, προσφέροντας έκπτωση 60% συν απαλλαγή από τις χρεώσεις δικτύου, τη βαθμίδα 2 που επιδοτεί τους λογαριασμούς με 55 ευρώ τη μεγαβατώρα και παρέχει έκπτωση 40% και τη βαθμίδα 3 που επιδοτεί με 30 ευρώ την κατανάλωση και προσφέρει έκπτωση 22%.

Σε ό,τι αφορά τις καταναλώσεις σε νησιά με μόνιμο πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία θα προσαυξάνονται τόσο για τον δικαιούχο όσο και για τα μέλη της οικογένειας που βρίσκεται στο ίδιο νοικοκυριό με βάση το Ε1 (φορολογική δήλωση). Για όσους εμφανίζουν υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης, προτείνεται να μη γίνεται η απένταξη των δικαιούχων από το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά να μη χορηγείται για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η προτεινόμενη επιδότηση.

Από το ΚΟΤ βγαίνουν και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας, όσοι δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και άλλο προσωπικό κ.ά. Ακόμα, εξετάζεται να απορρίπτονται όσοι έχουν οχήματα μεγάλου κυβισμού.

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπο

 

Fresh & Green Market
Μάρκετ τροφίμων
"Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ"


Δείτε τις προσφορές μας

www.freshgreenmarket.gr
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την Ειδική Πιστοποίηση των
κάτωθι ΝΠΙΔ ως φορέων
παροχής υπηρεσιών κοινωνικής
φροντίδας μη κερδο−
σκοπικού χαρακτήρα
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕ−
ΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
με έδρα τη Δράμα
Αρ. ΦΕΚ 1390
6 Σεπτεμβρίου 2010.
ΦΟΡΕΑΣ-ΝΠΙΔ -ΜΚΟ
Αριθμός Εθνικού Μητρώου
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ειδικό Μητρώο ΜΚΟ
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ημερ απόφ.05 Ιαν.2005
ΓΠ:Π2γ/132106/04
Νόμος2646/98.

 

ΣΥΝΔΕΣΗΛογότυπο Συλλόγου

Find us on Facebook