ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αυτόματος Τηλεφωνητής Ενημέρωσης
2521023266
ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι για την έκδοση πιστοποιητικού πολυτεκνίας ,απαιτείται η προσκόμιση ή αποστολή με ΦΑΞ ή με email βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης του Πολυτέκνου. Για την έκδοση πιστοποιητικού σε ηλεκτρονική μορφή απαιτείται να αποστέλλεται σε φωτογραφία το πάσο - πολυτεκνική ταυτότητα η σελίδα με την φωτογραφία και η σελίδα της ετήσιας θεώρησης.

 

NEWSLETTER


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
20130329

Warning: getimagesize(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Warning: getimagesize(http://www.new.sylpoldramas.org.gr/images/stories/463052dad9377fe2445d3b1bfb5f62a3_L.jpg): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/sylpoldr/public_html/new/plugins/content/fb_tw_plus1.php on line 1342

Τί πρέπει να κάνουμε μετά την υποβολή των ενδικοφανών προσφυγών; Αναλυτικές πληροφορίες και υποδείγμ

463052dad9377fe2445d3b1bfb5f62a3 L

 Από την Ενδικοφανή Προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο

του Χρήστου Κλειώση, Δικηγόρου Αθηνών (*)

Σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας προσκαλέσαμε τους πολίτες να υποβάλλουν ενδικοφανείς προσφυγές προβάλλοντας είτε την πραγματική οικονομική εξάντληση της φοροδοτικής τους ικανότητας είτε την αντισυνταγματική παράλειψη του νομοθέτη να θεσπίσει αφορολόγητο όριο και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι σε αντίθεση με τους μισθωτούς, φορολογούνται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος με συντελεστή 26%.

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε ότι το επόμενο στάδιο αμφισβήτησης είναι η κατάθεση της «φορολογικής προσφυγής» ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου, η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με την «ενδικοφανή προσφυγή» που έχετε ήδη ασκήσει.

Προκειμένου λοιπόν να συνεχίσουν την προσπάθεια αμφισβήτησης των άδικων και αντισυνταγματικών φόρων που τους έχουν επιβληθεί, ενημερώνουμε τους επισκέπτες της σελίδας μας που έχουν ήδη προσφύγει με ενδικοφανή προσφυγή, ότι τα βήματα ώστε να φτάσει με ολοκληρωμένο τρόπο μια φορολογική υπόθεση στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο είναι τα εξής:

α) Περιμένετε να περάσουν 60 ημέρες από την ημερομηνία που έχει πρωτοκολληθεί η ενδικοφανή προσφυγή.

 ι. Αν εντός των 60 ημερών σας απαντήσουν γραπτώς ότι απορρίπτεται η ενδικοφανής προσφυγή, τότε προσβάλλετε αυτή την απάντηση ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου με «φορολογική προσφυγή» εντός 30 ημερών από την επίδοσή της.

 ιι. Αν δεν απαντήσουν εντός των 60 ημερών, τότε πρέπει από την 61η ημέρα της πρωτοκόλλησης έως την 90η ημέρα (δηλαδή 30 μέρες από την «σιωπηρή απόρριψη») να ασκήσετε «φορολογική προσφυγή» κατά της «σιωπηρής απόρριψης» της ενδικοφανούς προσφυγής σας.

β) Ζητάτε με αίτησή σας (βλέπε συνημμένο υπόδειγμα) να υπολογιστεί το παράβολο που αντιστοιχεί στην πράξη που προσβάλλετε.

Ως απάντηση στην αίτησή σας θα πρέπει να πάρετε από την εφορία δυο έγγραφα για να ασκήσετε προσφυγή (θα σας τα ζητήσουν όταν καταθέσετε «φορολογική προσφυγή» στο πρωτοδικείο):

α) το σημείωμα υπολογισμού παραβόλου και

β) το διπλότυπο είσπραξης του παραβόλου.

Σχετικά με το παράβολο πρέπει να ξέρετε ότι αυτό ισούται με το 2% του αντικειμένου της διαφοράς, από οποίο το 1/3 το πληρώνετε με την κατάθεση και τα 2/3 με την συζήτηση της υπόθεσης. Π.χ. σε υπόθεση με αντικείμενο φόρου 10.000 ευρώ, το παράβολο είναι 200 ευρώ και από αυτό το 1/3 (66,66 ευρώ) πρέπει να πληρωθεί στην κατάθεση της προσφυγής και το υπόλοιπο πριν την συζήτηση. (Δείτε το υπόδειγμα Νο 1)

γ) Αναθέτετε σε δικηγόρο να συντάξει και να καταθέσει την φορολογική προσφυγή. Σημειώνουμε ότι για τις υποθέσεις με αντικείμενο μικρότερο των 590 ευρώ οι φορολογούμενοι μπορούν να παρασταθούν χωρίς δικηγόρο και άρα δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δικηγόρου στην κατάθεση της προσφυγής. Σημειώνουμε ότι στο κείμενο της προσφυγής ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου θα πρέπει να επαναληφθούν όσα διατυπώθηκαν στην ενδικοφανή προσφυγή. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσετε τα έξοδα της δίκης μπορείτε να κάνετε χρήση του ευεργετήματος της πενίας. (Δείτε το υπόδειγμα Νο 2).

δ) Καταθέτετε (εντός της προθεσμίας των 30 ημερών) εσείς ή ο δικηγόρος σας την «φορολογική προσφυγή» στο αρμόδιο διοικητικό πρωτοδικείο, μαζί με την προσβαλλόμενη πράξη, το σημείωμα υπολογισμού παραβόλου, το διπλότυπο είσπραξης το παραβόλλου και έξι αντίγραφα (ένα το πρωτότυπο, τρία απλά χωρίς επικύρωση, ένα επικυρωμένο αντίγραφο για να το επιδώσετε και τέλος ένα επικυρωμένο αντίγραφο για το αρχείο σας). Το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο θα το πληροφορηθείτε από την εφορία στην οποία υπάγεστε ( αν ρωτήσετε κάποιον υπάλληλο του δικαστικού τμήματος της Δ.Ο.Υ., αυτός θα ξέρει να σας πει σε ποιο διοικητικό πρωτοδικείο υπάγεστε)

ε) Εντός 20 ημερών από την κατάθεση της προσφυγής θα πρέπει να γίνει και επίδοση του δικογράφου της προσφυγής στην αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη. Η επίδοση πρέπει να γίνει με δικαστικό επιμελητή.

Αφού θα έχετε ολοκληρώσει αυτά τα βήματα θα πρέπει να περιμένετε «ΚΛΗΣΗ» από την γραμματεία του διοικητικού για να συζητηθεί η υπόθεση. Ο χρόνος που θα χρειαστεί να περιμένετε ποικίλει ανά δικαστήριο.

(*) Ο Δικηγόρος Αθηνών κ. Χρήστος Κλειώσης, είναι ανεξάρτητος δικηγόρος, συνεργαζόμενος με τους "Έλληνες Φορολογούμενους".

Σημείωση: Σε αυριανή δημοσίευσή μας (17/10/2014) θα υπάρξει μία περισσότερο αναλυτική τοποθέτηση, ως προς το τί πρέπει να περιμένουμε απ' όλες αυτές τις ενέργειες, αλλά και το ποιά θα είναι η στρατηγική των "Ελλήνων Φορολογουμένων".
 

Fresh & Green Market
Μάρκετ τροφίμων
"Ο ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ"


Δείτε τις προσφορές μας

www.freshgreenmarket.gr
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την Ειδική Πιστοποίηση των
κάτωθι ΝΠΙΔ ως φορέων
παροχής υπηρεσιών κοινωνικής
φροντίδας μη κερδο−
σκοπικού χαρακτήρα
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕ−
ΡΙΧΩΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
με έδρα τη Δράμα
Αρ. ΦΕΚ 1390
6 Σεπτεμβρίου 2010.
ΦΟΡΕΑΣ-ΝΠΙΔ -ΜΚΟ
Αριθμός Εθνικού Μητρώου
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ειδικό Μητρώο ΜΚΟ
01101ΣΥΕ12046074Ν
Ημερ απόφ.05 Ιαν.2005
ΓΠ:Π2γ/132106/04
Νόμος2646/98.

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ

Σας ανακοινώνουμε ότι έχει  αρχίσει η διαδικασία ΘΕΩΡΗΣΗΣ των πολυτεκνικών βιβλιαρίων .

Παρακαλείσθε προσερχόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου μας να τηρείται τα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε  η Κυβέρνηση για την προστασία μας από τον covid-19. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη   από τις 0900 π.μ έως στις 1300 μ.μ. Για έκτακτες περιπτώσεις καλείτε στα τηλέφωνα 6934031168 ή στο 6974422442 όλη την ημέρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
ΣΥΝΔΕΣΗΛογότυπο Συλλόγου

Find us on Facebook